Actueel

Nieuwe collega: Erwin Buschgens

Per 1 september is Erwin Buschgens begonnen bij BQ Support als praktijkadviseur. Erwin brengt met zijn ruime ervaring in de bloembollensector veel kennis en een breed netwerk met zich mee. Een waardige opvolger van Casper Slootweg, die per 1 maart 2022 met pensioen gaat.

Erwin is 43 jaar, geboren en getogen in de Bollenstreek en woonachtig in Lisse. "Ik weet niet anders dan bloembollen", lacht de nieuwe collega. Buschgens werkte afgelopen 5 jaar als adviseur bloembollen bij Delphy en was daarvoor werkzaam in de gewasbescherming. "Voordat ik als adviseur begon, heb ik een aantal jaar als bedrijfsleider op een bloembollenbedrijf en broeierij gewerkt. Dit was een hele mooie periode, maar ik wilde mij verder ontwikkelen in de zakelijke dienstverlening gericht op ondersteuning van de bloembollenteelt en -broei."

Dat hij wel in de bloembollensector wilde blijven werken stond als een paal boven water. "Het fascinerende natuurproduct, de seizoenen, de mensen, de ambiance... Er is voor mij geen ander vak dan bloembollen." Die passie, aangevuld met een flinke dosis ervaring, brengt Buschgens mee naar BQ Support. "Het voordeel is dat ik alle facetten van het bloembollenvak doorlopen heb. Dat maakt me een brede gesprekspartner voor klanten."

Buschgens is op 1 september begonnen als praktijkadviseur. Dat betekent dat hij onder meer klanten gaat ondersteunen bij de keuze van een toetsstrategie en de interpretatie van toetsresultaten met als uiteindelijk doel de virusdruk te verlagen. Ook is Buschgens vanuit zijn nieuwe rol aangesloten bij een aantal projecten in de sector, waaronder Systeemsprong Tulp, Systeemsprong Narcis/Hippeastrum, Vitale Teelt Hyacint en een praktijknetwerk tulp.

Dankzij zijn ruime ervaring brengt Buschgens veel kennis en een breed netwerk mee. Komende maanden zullen bovendien in het teken staan van een gedegen kennisoverdracht door Casper Slootweg. "Ik ben ontzettend gemotiveerd om deze nieuwe uitdaging aan te gaan en mijzelf verder te specialiseren. Op deze manier wil ik graag mijn steentje bijdragen aan het bollenvak. Ik ben bereikbaar via 06-82050528 of erwin@bqsupport.nl."