Actueel

Functionaliteit en veiligheid MyBQS verbeterd

Na een drukke winterperiode, worden bij BQ Support al voorbereidingen getroffen voor de nieuwe bemonsteringsseizoenen. Met het voorjaar in aantocht zijn onder meer de digitale applicaties onder handen genomen en op een aantal essentiële punten verbeterd.

Zo is het klantenportaal MyBQS voorzien van extra beveiliging. Met behulp van de zogenaamde 2-factor authentication (2FA) krijgen klanten die willen inloggen, een beveiligingscode per sms toegestuurd op het mobiele telefoonnummer dat bij BQ Support bekend is. Deze code is nodig om toegang te verkrijgen tot het portaal. "Hiermee willen we voor onze klanten een nog veiliger situatie creëren", licht Dion van der Sterren toe. "Data kunnen immers altijd interessant zijn voor hackers en een eventuele inbreuk willen wij uiteraard voor zijn."

Er is nu een overzicht op partijniveau beschikbaar voor klanten. Hiermee kan een klant de voortgang van toetsopdrachten eenvoudiger volgen en zijn resultaten direct beschikbaar. Ook al is de gehele opdracht nog niet afgerond. Verder is ook de lay-out van resultaten op een aantal punten onder handen genomen op basis van feedback van klanten. Het gaat onder meer om de benaming van velden en de mogelijkheid om extra informatie bij een getoetste partij te laten vermelden. "Ook hebben we de plussen en minnen van een achtergrondkleur voorzien", vertelt Van der Sterren. "Daarmee is het resultaat in één oogopslag zichtbaar voor klanten." Tot slot zijn de laboratoriumresultaten voortaan beschikbaar in drie verschillende talen. Naast Nederlands en Engels is Spaans aan het systeem toegevoegd, vanwege de vraag uit Zuid-Amerika.