Actueel

Garant: eerste deelnemer vitro-materiaal

Een dubbele primeur: de eerste deelnemer aan het Garant-programma van BQ Support die vitro materiaal produceert, is het in Hijuelas in Chili gevestigde weefselkweekbedrijf In Vitro Lab. "De uitrol gaat sneller dan verwacht. En dan nu ook al in het buitenland", meldt Dion van der Sterren van BQ Support.

Met LelieGarant als eerste, introduceerde BQ Support vorig jaar een toetsprotocol, dat specifiek voor de combinatie van gewas en bedrijf is ontwikkeld. Vanaf de allereerste fase in de vermeerdering tot en met het afleveren van uitgangsmateriaal, worden toetsen uitgevoerd. De resultaten worden  gemeld aan klanten en potentiële klanten. "Het is de borging van de kwaliteit die de positie van de leverancier versterkt. Daarom werken we ook aan ontwikkeling van Garant bij gewassen als Zantedeschia, Hippeastrum en hyacint. Dat is ook goed voor het bollenvak".

Verder vindt Van der Sterren het een pluspunt, dat het Garant-programma van BQ Support nu ook voor de weefselkweekbedrijven beschikbaar is. "Voor veel gewassen begint het daar. En hoe eerder je iets weet over de status  van virussen, hoe gerichter je te werk kunt gaan.