Actueel

Arroyo Bulbs B.V. nieuwe deelnemer LelieGarant

Naast de deelnemers van het eerste uur Gebr. Vletter & Den Haan B.V. en Kwekerij A. Bakker & Zn B.V. is Arroyo Bulbs B.V. het derde bedrijf dat lelie uitgangsmateriaal (schubbollen) produceert volgens het door BQ Support ontwikkelde protocol LelieGarant. "En we voeren gesprekken met andere kandidaten", meldt Dion van der Sterren.

LelieGarant biedt bedrijven de mogelijkheid zich te onderscheiden als kwalitatief hoogwaardige en betrouwbare leverancier van uitgangsmateriaal. "En de denk- en werkwijze van Arroyo Bulbs B.V. sluiten hierbij aan. We zijn ingenomen met hun deelname die ook onderstreept dat ons initiatief in de sector aanslaat", aldus Van der Sterren.

Praktijk
Een bijzonder aspect van LelieGarant is dat er wordt uitgegaan van de individuele bedrijfsvoering in combinatie met een protocol waarbij wordt getoetst op negen virussen. Meestal is dat ondersom: eerst het protocol en vervolgens de praktijk. Bij LelieGarant wordt getoetst vanaf de allereerste start in weefselkweek tot en met de fase van schubbol. Het protocol van BQ Support is in samenspraak met de eerste deelnemers ontwikkeld. Wageningen University & Research tekende voor de statistische onderbouwing.