Actueel

Enthousiast ontvangen basiscursus weer op agenda

De inschrijving voor de nieuwe editie 'Basiscursus ziekten en plagen in bloembollen' op 29 januari volgend jaar is geopend. "De vorig jaar geïntroduceerde cursus werd enthousiast ontvangen", weet docent Paul van Leeuwen van BQ Support. Met collega Casper Slootweg geeft hij de eendaagse training.

Meerdere redenen
Zit het bollenvak op een basiscursus te wachten? "Jazeker", weet Paul van Leeuwen. "De ontwikkelingen in het vak gaan snel. Daarnaast zijn er steeds meer zij-instromers voor wie de cursus interessant is, of misschien wel een must. De belangstelling uit juist die hoek was de eerste keer dan ook relatief groot. En voor degenen met ervaring kan de cursus een opfrisser zijn". Meerdere argumenten, genoemd door Paul, om deze cursus weer op de activeitenagenda te zetten.

Wat is een schimmel, bacterie of virus? Is het een insect of een mijt? "Hoe sneller je dàt  in de gaten hebt, hoe eerder je maatregelen kunt nemen om verspreiding en schade te voorkomen. Die snelheid is belangrijk, net als preventie en bedrijfshygiëne. En daarbij is basiskennis een voorwaarde", stelt Van Leeuwen.

Extra's
Cursisten kunnen ook levend materiaal vanaf hun bedrijf meenemen om te laten beoordelen op ziekten en plagen. Zij krijgen een waardevolle cursusmap met beschrijvingen van ziekten en plagen én de symptomen ervan, inclusief kleurenfoto's. En zij ontvangen een deelnamecertificaat. "En vooral krikken zij hun kennis op", weten de ervaren docenten Van Leeuwen en Slootweg.

De volledige dag betekent een investering van € 300 per cursist (excl. BTW en incl. lunch) en inschrijven kan hier. De cursus wordt gegeven in Lisse.