Actueel

Uw input bij fusariumtoets tulpen gevraagd

In welke fase van teelt en verwerking van tulpen is een risico-indicator door middel van een fusariumtoets gewenst? Dat is een van de vragen die via een enquête worden gesteld aan tulpentelers, -broeiers en -exporteurs waarmee BQ Support contact heeft. "Zo kunnen onze klanten direct invloed uitoefenen op de praktische inzetbaarheid van de toets op Fusarium oxysporum fsp tulipae", licht Paul van Leeuwen van BQ Support toe.

De digitale enquête wordt uitgevoerd door studenten van de Hogeschool Leiden, waarmee BQ Support in dit project samenwerkt. Er is inmiddels een PCR-basistoets voor deze schimmel. "We willen graag nog specifiekere informatie over de marktbehoefte aan deze toets. Kan deze relevant zijn voor de bollenteelt, de grond waarin wordt geteeld, de exportfase? Met die informatie kunnen we de toets verder optimaliseren. En onze klanten kunnen zo direct hun inbreng leveren op deze dienst", aldus Van Leeuwen.

Een selectie uit onze relaties ontvangt binnenkort een mail met daarin de link naar het enquêteformulier. Het digitaal invullen kost weinig tijd.