Actueel

Statistiek bij bemonstering leuker dan gedacht

"Statistiek lijkt een dodelijk saai onderwerp, maar praktisch toegepast zoals bij onze cursus bemonstering, blijkt het interessanter en leuker dan gedacht", is de ervaring van docent Casper Slootweg van BQ Support. Inschrijven voor deze cursus op 2 oktober is nu al mogelijk.

De cursus bemonstering focust op de praktische werkwijze, zoals o.a. het effectief en efficiënt bemonsteren van tulpenbollen en lelieblad. "Essentieel is dat monsters op een goede manier worden genomen, zodat de resultaten van de toetsen een zo betrouwbaar mogelijk beeld geven van de status van partijen. En die informatie is nodig om de meest optimale keuzes te maken. Met welke partijen ga je als teler door, welke moeten worden afgebouwd?", licht Slootweg enkele vraagstukken toe.

Inclusief rondleiding
Centraal staan de methodes ELISA- en PCR-toetsen. Onder meer de keuze van de toetsen, op welke virussen wordt gedetecteerd en de manier waarop monsters worden genomen komen aan de hand van de praktijk aan de orde. "Natuurlijk kunnen we ook de actualiteiten van dit seizoen meenemen. Dat geeft de cursus de nodige dynamiek. We sluiten af met een bezoek aan het laboratorium. De cursisten nemen na afloop de cursusmap mee naar hun bedrijf en kunnen de opgedane kennis meteen toepassen."
BQ Support levert graag maatwerk. Zo zijn ook in-company cursussen een optie, specifiek voor een bepaalde groep deelnemers. "Daardoor kan het rendement van een in-company cursus bemonstering nog hoger liggen dan dat bij de standaardcursus al het geval is", tipt Slootweg.

Klik hier voor meer informatie over de cursus bemonstering.