Actueel

Ziekzoeken tulpen weer superactueel

Met het bloeiseizoen in aantocht is ziekzoeken bij tulpen weer superactueel en biedt BQ Support in maart weer cursussen aan in Lisse en Zwaagdijk. De data worden bekend gemaakt zodra er zicht is op een meer exacte bloeiperiode. Houd daarom de definitieve aankondiging in de gaten - inschrijven kan overigens op voorhand eenvoudig via onze website www.bqsupport.nl.

Opfrisser en waardering
De ziekzoekcursus is een opfrisser voor medewerkers in de bollensector met ervaring en een prima kennismaking voor starters in het bollenvak. Voordelen van deelname zijn verder de contacten met collega's en de uitwisseling van kennis. Bovendien blijkt uit de investering van werkgevers in de kennis van medewerkers waardering en vertrouwen. "En dat op zich werkt weer motiverend", is de ervaring van de cursusgevers van BQ Support.

De cursus van een dagdeel kent een theoretische en een praktische component. Bij het theoretische deel komen met ondersteuning van illustraties en foto's, aantastingen en symptomen van onder meer TVX, TBV, TRV, TNV, tulpengalmijt en aaltjesziek aan de orde. Bij het tweede praktische deel wordt ook de opplantkas van de BKD bezocht en dit wordt afgesloten met een individuele kennistoets.

De cursusmap met omschrijving van symptomen en kleurenfoto's is een onmisbaar naslagwerk.

Klik hier om direct naar het cursusaanbod van BQ Support te gaan.