BQ Support

Welkom

Bulb Quality Support B.V. (BQ Support) is internationaal actief als zakelijke dienstverlener in de bloembollensector. De focus ligt op kwaliteitscontrole van bolgewassen.

Deze kwaliteitscontrole is onder andere mogelijk door onderzoek naar plantenvirussen in bol- en knolgewassen. BQ Support biedt  hiervoor een breed aantal virustesten aan, uitgevoerd in het routine laboratorium in Lisse.  Hierbij wordt gebruik gemaakt van twee gangbare technieken voor de detectie van virussen: ELISA en PCR.
In het menu "virustoetsen" vindt u meer informatie.

Om de detectie van plantenvirussen mogelijk te maken met de ELISA-methode wordt gebruik gemaakt van diverse reagentia. Een selectie van deze reagentia zijn verkrijgbaar bij BQ Support. Onder "overige producten" vindt u daar meer informatie over.

Daarnaast organiseren wij diverse praktijkgerichte cursussen:

- Cursus ziekzoeken in tulpen / voorjaarsbloeiende gewassen
Een praktijkgerichte cursus waarin ziekten, aantastingen en afwijkingen in het GEWAS van voorjaarsbloeiende bolgewassen centraal staan.

- Cursus inspectietechniek voorjaarsbloeiende gewassen / zomerbloeiende gewassen
Ziekten, aantastingen en afwijkingen in droge bol- en knolgewassen.

- Cursus ziekten en afwijkingen in vaste planten
Ziekten, aantastingen en afwijkingen in vaste planten IN RUST.

Naast het aanbod van bovengenoemde diensten zijn wij voor diverse organisaties actief op het gebied van handhaving.

Wij zijn erop gericht om onze activiteiten te verbreden. Mocht u vragen en/of opmerkingen hebben, neemt u dan contact met ons op. Telefoon +31 (0) 0252 433 060 of per email.

Website: My-Link Design vof
2014 © BQ Support